Villa Ilon Pisara tuottaa nimensä mukaisesti toivottavasti iloa monille, sillä sen koti on neurologisia vammaryhmiä kuntouttavan Maskun Neurologisen Kuntoutuskeskuksen vapaa-ajanohjaajien tiloissa.

Talo tuli meille Huutonetin kautta, löysimme sen Lohjan suunnalta vappuna 2009. Taloa valittaessa tuli ottaa huomioon, että sangen monilla kuntoutujillamme on käsien vapinaa ja näköongelmia.  VIllamme on vankkarakenteinen ja kestää pientä tönimistä hyvin. Otaksumme, että sen on  joku itse lapsilleen tai lapsenlapsilleen joskus rakkaudella tehnyt.  Tullessaan siinä oli mukana kakluuni (puinen) ja  sohva ja sohvatuolit ja yhdet portaat. Tapetit ja lattiat eivä tarvinneet mitään uudistusta, niin kauniit ja hyväkuntoiset ne olivat.

Olemme järjestäneet kolme tuunausiltapäivää ja talomme on muuttunut melkoisesti. Kaikki pikkutarvikkeet ovat kirppuritori- tai muita löytöjä, jonkin verran saatuja ja jonkin verran edullisesti ostettuja. Päätimme, että yhden porrasaukon suljemme kokonaan ja kulku toiseen kerrokseen "on siellä takana jossain", koska etualalla oleva iso porras olisi vienyt mielestämme liika paljon tilaa.

Ensimmäisellä kerralla käytiin käsiksi sohvakalustoon ja portaisiin...

Mukana olleet portaat maalattiin "kotityönä" - eli parikin henkilökuntaamme kuuluvaa on nukkekotiharrastajia ja ovat olleet hankkessa mukana. Kotivarastoista löytyi myös ylätasanteelle melkein kuin määrämittaansa oleva kaide, joka muutti vain väriään.

Lisäksi itse hankitut keittiön pöytä ja tuolit saivat väriä ja päälisen. Ne loihti näppäräsorminen eka kerran tuunaaja ihan tuosta vain.

Lisäksi teimme verhoja, kahdet kankaiset rullaverhot ja yhden mukavasti verhoksi sopivasta pöytätabletista, toisen ohuemmasta kylppäriin.

Kuvassa oleva nätti valaisin on tekijänsä ensimmäinen - hänkin oli nukkekotiharrastaja itse. Vihreästä sohvaryhmästä tuli näin raikas - matto on lahjoituksena saatua kangasmallipalaa.

Tässä talo eka kerran jälkeen ulkoapäin - verhoja näkyy jo!

Vihreä kalusto on huovutettu vaahtomuovisen pakkausmateriaalin päälle - se valmistui käden käänteessä erään kuntoutujamme ideasta ja on todella hieno ja houkutteleva laiskanlinnake. Kuvassa näkyvä porrasaukko päätettiin siis sulkea ja alla on sen suljetumpi versio alullaan:

Aukko olikin sitten ongelma, nimittäin se kapeni  oikealle mentäessä ja niinpä hienoa laattaa ei ole kuin puoleen väliin vain - niitä ei saatu sahattua niin, että olisivat pysynteet ehjinä - onneksi nukkekotimaailmassa on kaikki mahdollista!

Ensimmäinen asukas on Sam - tässä Sam tutkii mystistä laatikkoa. Sam tuli erään kuntoutujamme mukana ja koska oli Samuel, Sam nimipäivä, tämä terhakka tulokas sai nimensä sen päivän mukaan.

Keittiössä oli alkuun tämmöistä...

Ja parin tuunauskerran jälkeen tämmöistä:

Taulujakin on jo tehty

Kylppärin kalusteet on USAn Ebay löytö - tosin oolivat sitten mittakaavassa liika pientä - ja ovat jo vaihtuneet suurempaan (siitä sitten kuvaa myöhemmin). Näistä kaluista tulee lasten kylpääri vintille, kunhan vintille asti puuhaamaan päästään.

Kirjahylly on tehty Bilteman "laudasta"

Makuuhuone erotetitin välinseinäkkeellä - huomannette ajankohtaista materiaalia seinällä!

Näin on päästy mukavaan alkuun. Villa sijaitsee vapaa-ajanohjaajiemme tilan edustalla ja sen ääreltä olen usein löytänyt niin henkilökuntaa kuin kuntoutujiakin. Päivittelemme blogiamme aika ajoin ja olemme iloisia kommenteistanne. Olemme myös  saaneet pari mukavaa pikkulahjoitusta, joista sitten hieman myöhemmin, kunhan niiden kuvaus on suoritettu!

Seuraavaa raporttia odotellessa kannatta ottaa rennosti - kuten tekee ystävämme Sam.